En länga bokvanor

Hittad hos Julia, som visst hittade den nån annanstans.

Senast köpta inbundna bok: Ja jösses, det händer så sällan att jag fick fundera en bra stund. Antagligen är det Enchanted av Alethea Kontis.
Senast köpta pocketbok: Lär ha varit när jag kom hem med bland annat Palimpsest av Catherynne M Valente, som jag nu börjat läsa. Den är ljuvlig.
Favoritgenre: Jag är ju en fantasy-tös, det kommer vi inte ifrån.
Favoritbokhandel: SF-bokhandeln. Well, duh.
Favoritbibliotek: Ptja, mitt närmsta? Det är Kungsholmens bibliotek det. Annars minns jag mitt första skolbibliotek med värme, men det är tydligen nedlagt nu. Bu för det. Eller nedlagt och sedan återuppståndet i något gammalt klassrum. Bu för det.
Favoritplats att läsa (i hemmet): I soffan. Alltid soffan. Med eller utan filt beroende på årstid.
Favoritplats att läsa (utanför hemmet): Um... andras soffor? Vet inte. Lämnar inte gärna hemmet för att läsa, just.
Fem författare du alltid köper i inbundet format: Bwaha! Inte en enda. Inte längre i alla fall. Nu när jag funderar på det har jag nog aldrig varit så förtjust i inbundet. Pocket, eller mer och mer nu e-böcker är min kopp te. Dyra tjusiga utgåvor är bortkastat på mig. (Om vi inte pratar Absolute Sandman, för jävlar vad snygg den är. Och tung! Har bara två delar än, men jag ska skaffa mig resten.)
Bästa lässnackset: Njä, snacks är inte riktigt min grej. Äter hellre mat, god mat, och inte när jag läser.
Bästa läsdrycken: Kan tänka mig att dricka te, om årstiden rätt. Eller vin, det går också bra. Eller vatten.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Så tyst som bara är fysiskt möjligt.
När på dygnet läser du helst? När jag är vaken?
Bästa bakfylleläsningen: Ehehe, folk klarar av att läsa när de är bakfulla? Inte jag. Glöm det.
Bästa kollektivtrafikläsningen: Ljudbok, vad-som-helst.