Liten utmaning muntrar upp

Året går mot sitt slut, och med det inte så mycket lusten att sammanfatta som lusten att göra nytt och börja på saker. Det kommer väl en sammanfattning också vad det lider i form av årsmeme, men det som nu har fångat mitt intresse är TBR Triple Dog Dare. TBR står i det här fallet för To Be Read, Att Läsa.

Jag har tillbringat en hel del tid på sistone med att snegla på läsarutmaningen på GoodReads. Jag sa i början av året att jag skulle försöka läsa femtiotvå böcker under året, nu har jag justerat ner det till femtio för att säkert kunna klara av det. Femtio böcker på ett år är ändå inte fy skam så jag är nöjd. Ska bara ta de två sista nu innan årsskiftet och räknar med att sätta femtio böcker som mål nästa år igen.
Minns inte hur min Att Läsa-lista såg ut för ett år sedan men jag är rätt säker på att den är betydligt mycket längre nu. Nittionio böcker, undrans om den kommer masa sig över hundrastrecket snart? Funderade på om jag borde försöka begränsa mig eller den på något vis, det vore ju trist om den bara blev längre och längre och lääängre utan att någonsin betas av. Samtidigt vill jag ju inte att om något intressant dyker upp så ska jag känna mig tvingad att *inte* notera den, jag använder den lite som en kom-ihåg-lista. Enter: TBR Triple Dog Dare.

Mellan första januari och första april nästa år ämnar jag läsa dels böcker från min Att Läsa-lista, dels från min fysiska hög av pappersböcker som har huserat på mitt skrivbord de senaste åren, undantaget bokklubbsböcker. Med lite tur kommer både pappersböckerna vara färre och Att Läsa-listan lite kortare när det blir april.

Det känns görligt, tre månader är en rätt lång tidsperiod men inte sådär jävellång att man ledsnar. Förhoppningsvis.

Hur tänker ni, har ni Att Läsa-listor och högar av böcker liggande hemma som ni bara inte kommit er för med att plocka upp än?