En lista och kongresspepp

 Åh herregud.

Jag är ingen list-människa direkt. Jag gör sällan listor menar jag, förutom tydligen när det gäller att lista böcker jag vill läsa. Uppenbarligen är det det bästa som finns, för efter att ha funderat lite över hur många serier jag har påbörjat men inte avslutat de senaste åren fick jag ett ryck och sammanställde alla de böcker som är kvar. Jag fick ihop åttiotre stycken. Åttiotre olästa böcker, visserligen av varierande genre och längd och så, men ändå. Om jag inte läser någon endaste ny bok på sisådär två år så kan jag ta mig ikapp den listan.

Mm, kommer nog inte att hända.

Nå, en del vill jag verkligen ta itu med och kommer definitivt att göra det vid tillfälle. Men om det inte uppfinns en klon som kan gå och arbeta åt mig, och laga mat åt mig och sova åt mig och träffa mina vänner åt mig och titta på TV-serier åt mig, så får det nog bli ett sporadiskt avbetande när andan faller på. Gott så, det är knappast ett självändamål att läsa allt. Snarare ska jag nog använda det där dokumentet som inspiration. Inte så att jag på något sätt saknar böcker att plocka upp så snart en tar slut, men. Ja. Ni vet. Inspiration.


Det börjar närma sig Fantastika så smått förresten. SF- och fantasykongress i Stockholm, av fans för fans. Årets sociala händelse för mig, tror jag. Ser verkligen jättemycket fram emot det, att hänga med folk, lyssna på paneldiskussioner, kändisspotta författare och annat fint folk, dricka öl.  En blir ju tveklöst helt slutkörd av en hel helgs flängande men det kommer vara värt det, så värt det. Om jag dessutom kan betvinga blygseln och faktiskt slå mig i slang med folk mer än jag gjort förr om åren så win på det, men jag har en känsla av att jag brukar säga det och det brukar inte riktigt bli så. Litegrann, men inte mycket.

Jo Walton, en av hedersgästerna, verkar vara en särdeles skärpt person så henne ser jag fram emot att lyssna på speciellt. Hon vann både en Nebula och en Hugo förra året för sin roman Among Others.

En snabb kik på programmet som redan finns i en preliminär version på hemsidan ger insikt om att jag verkligen hade haft behov av den där klonen, för det är såklart flera parallella programspår och samtliga punkter ser intressanta ut. Och man ska ju som sagt hinna hänga lite med folk också. Och dricka öl förstås, öl är viktigt. Japp.