På kurs

Idag har varit på kurs. Det händer banne mig inte ofta, så en chans att göra något annat en dag såg jag fram emot. Inte för att jag räknade med att faktiskt lära mig något, men lite miljöombyte är ju inte fel.

Jag har ätit LCHF från och till de senaste två åren, mer till än från på sistone, så bestämde mig för att göra ett försök med att beställa specialkost till lunchen. Väldigt sällan har någon annan än jag själv kontroll över vad jag serveras, mer än något enstaka restaurangbesök där jag undanbett mig ris eller potatis till förmån för mer sallad och sås ungefär, så jag var spänd inför hur konferensköket skulle tolka "lågkolhydratkost". Tja, såhär blev det:

Transient

Det där ljusa i mitten är kyckling, den mest bleka och vattniga kycklig jag någonsin sett tror jag. Annars sallad, sallad, sallad. Och så lite svarta bönor och några melonbitar. Det var en jättefin salladstallrik, absolut, men...

Kickern här är att mina medkursdeltagare fick varsin stor och fin och saftig köttbit tillsammans med någon potatishistoria. Jag sneglade rätt avundsjukt på den där köttbiten kan jag rapportera. Varför skulle man tvunget tolka "lågt kolhydratinnehåll" till "helst så lågt energiinnehåll som möjligt"? Ge mig protein, ge mig gärna kött, och ge mig framför allt fett. Nu hann vi knappt komma tillbaka till utbildningslokalen innan huvudvärken knackade på.

Låt oss inte ens gå in på det dignande kakbordet som ställdes fram till eftermiddagskaffet. Eller för den delen nämna bristen på ens kaffegrädde vid kaffestationen, men väl fanns där mjölk och socker och suketter.

Nästa gång borde jag kanske inte bara specificera LC-delen utan även betona HF-delen. Om det nu blir en nästa gång.

Mycket riktigt lärde jag mig inget speciellt nytt under utbildningen, men att se en annan del av staden för en dag var väl trevligt. Imorgon tillbaka till det gamla vanliga invanda igen. Och min egen matlåda.