Osammanhängande är min specialitet

Men har det inte hunnit bli mer än den tjugoförsta januari? Jag tycker att det har hänt en hel massa sen sist och året är ännu bara några veckor gammalt. Konstigt.

Nå, det är ett rätt så bra år hittills. Jag har minsann hunnit läsa ut fyra böcker redan, det bådar gott för läs-året. Självklart lär jag inte hålla det de närmsta elva månaderna, men jag tror mig ha kommit på mig själv med ett lite dumt tänk där. Istället för att stirra mig blind på om jag är "ikapp" eller ej så föresätter jag mig att läsa varje dag. Om så bara en halvtimme, om så bara en kvart. Lite åt gången, då går det fortare än om man sträckläser ett par timmar här och var.

Så jag har lärt mig något.

Har också identifierat ett behov att rensa ut lite. Småsaker, hangups, dåliga vanor. Ett par mobilspel som jag fördrivit tid med har åkt i den digitala papperskorgen när jag kom på hur mycket tid jag faktiskt fördrivit med dem. (Hint: väldigt mycket tid.) Har provat att tvätta håret med bikarbonat, till omväxling från balsammetoden, och det var ett lyckat experiment. Kommer antagligen fortsätta med det, alternera med balsam tror jag. Försöker rensa bland bloggar jag läser men det är svårt, jag har dem hellre kvar i RSS-läsaren och bara bläddrar förbi dem in absurdum. Skulle vilja blogga mer men vet inte hur, det privata är så... privat, trots allt, och även om politiken känns superviktig så vet jag inte hur jag ska uttrycka det. Så jag förblir oftast tyst.

TV-serierna å andra sidan går åt andra hållet, tittar plötsligt på en hel hög nya och nygamla serier. Almost Human, Helix, Sleepy Hollow, Dracula, och Lost Girl, utöver det tiotal andra serier som jag följer sedan gammalt. Än är de inte så många att de inte bekvämt hinns med dock, och läsandet är fortfarande viktigare.

Är väldigt sugen på att börja sjunga igen. Igen igen, det är knappast första gången. Om jag kunde hitta en lämplig kör, lämplig nivå och lämplig stil som repar på en lämpligt plats och vid en lämplig tidpunkt. Ingen aning om hur jag ska hitta en sån bara. Men, jag ser det som en positiv utveckling att överväga att umgås med nya människor, det är alltid något. Kanske blir det rentav något av det.

Planerna på sommarens stora resa, till London och Dublin för Worldcon och Eurocon är nästan helt spikade. Jag har medlemsskap på båda conerna, flyg dit och flyg hem och boende i London. Återstår bara boende i Dublin och en plan för exakt hur jag ska ta mig däremellan. Siktar på att ta tåget och sedan färjan över, briljant tillfälle att få se lite mer av landet tänker jag mig. Men meep, jag ska åka helt själv! Kommer säkert träffa människor jag känner och så, men det är oerhört läskigt att planera för en och en halv vecka i främmande land på egen tass. Men worldcon på denna sidan det stora vattnet, det får inte missas! Augusti kan inte komma kvickt nog.

Så ni ser, bara några veckor och jag har en hel uppsjö av planer redan. Tjugofjorton, jag tror att jag gillar dig.