Dark Matter från början

Jag började följa den kanadensiske manusförfattaren och producenten Joe Mallozzi på den tiden han var showrunner på Stargate, hans blogg var en fullkomlig guldgruva för ett fan. Han sätter en ära i att klämma ur sig en bloggpost varje dag, och även om det inte är matnyttigheter varje dag så får man inblick i the goings on bakom kulisserna. Sedan Stargate tog slut så har det dock inte varit så mycket inblick i TV-världen som bilder på hans tre hundar, exempel på hur hans japanska flickvän manglar engelska språket, bilder på restaurangbesök (den gode Joe är en foodie av stora mått) och annat smått och gott. Han skriver riktigt roligt.

Det var ju några år sedan Stargate tog slut, och sedan dess har Joe jobbat på lite av varje. Pitchat olika idéer för andra TV-serier, skrivit en graphic novel, haft ungefär fjorton järn i elden i förhoppningen att något av projekten ska ta fart och gå till produktion.

Och nu är det dags. SyFy (SeeFee, jag kommer aldrig kunna uttala det där fåniga namnet på annat sätt) kommer äntligen sända en serie som utspelas på ett rymdskepp igen istället för annat tråk, och det är Joe Mallozzi som är showrunner. Hurra!

I detta nu är det hög aktivitet. Sets ska byggas, roller ska tillsättas, allt som hör en helt ny TV-serie till. Och Joe bloggar om det. Kanske inte i fullt så mycket detalj som en annan skulle vilja, men det är väl egentligen inte så konstigt. Nåt ska väl sparas till den dagen serien börjar sändas kan jag tro.

Bild ärligen norpad från  http://josephmallozzi.wordpress.com . Här ska det bli rymdskepp.

Bild ärligen norpad från http://josephmallozzi.wordpress.com. Här ska det bli rymdskepp.

Jag har läst förlagan till Dark Matter, serietidningen, och vet inte riktigt om det kommer bli min kopp te. Så mycket hänger på vilka skådespelare som får vilka roller. Kan bli fantastiskt, kan bli pannkaka. Den som lever får te. Hur som helst är det kul att verkligen få vara med från första början och se produktionen utvecklas. Pepp!