Några småsaker blir till en post

Hallådär! Bra helg? Själv hade jag en rätt sympatisk sådan med lagoma doser folk och ensamtid, det är bästa sorten för mig. Åtminstone just nu.

Jag fick för mig tidigt i höstas att införa något slags tradition av soffhäng mitt i vintern med goda vänner och bokade redan då in gårdagen som ju alla vet är Groundhog Day. Jajemän, god framförhållning is me. Alla har vi sett filmen från -93 med Bill Murray. Jag tänkte mig att man behöver lite mys och påminnelse om att det inte kommer vara vinter för evigt såhär års även om det kan kännas så, och jag får nog säga att jag fick rätt.
Vi träffades ett litet gäng och parkerade oss i soffan, såg filmen Groundhog Day och fortsatte sedan med lösryckta avsnitt från TV-serier som har gjort sin egen spinn på konceptet en dag som upprepas om och om och om igen. Det blev en lång slapp dag i soffan, lite hämtmat, lite finkaffe, lite vin. Mysigt och kravlöst, om det blir tradition av det får vi väl se nästa år men jag gillade det.

Enda nackdelen med att bjuda hem folk var att det inte hann bli så mycket läst för mig i helgen. Jag har liksom tappat farten efter rivstarten i början på året. Shift som jag håller på med nu är visserligen bra men den har inte riktigt samma driv som föregångaren Wool, och alla möjliga andra titlar som råkar vara sådana jag inte läser just nu verkar plötsligt mycket intressantare. Nåja, det går väl över nån gång.

På tal om böcker men av en annan sort vill jag passa på att tipsa den som gillar romance om Tawna Fenske som har en ny bok ute nu. Hon skriver rolig, dråplig, och samtidigt ångande het romance. Jag gillar't och skäms inte alls för det (längre). Nya boken heter Marine for Hire och är man lite snabb på tangenterna så har förlaget släppt e-boken till överkomliga 99 cent precis såhär i början. Vet inte hur länge den kommer kosta så lite men är man intresserad så kan jag verifiera att det priset för en gångs skull även gäller oss här på andra sidan det stora vattnet. Hon är bra, Tawna, så gillar du genren tycker jag allt att du ska passa på.

Och till sist så måste jag nämna, idag är det tio år sedan jag började på mitt nuvarande jobb. Tio år. I samma rum, med mer eller mindre samma arbetsuppgifter. Jag hade väl aldrig trott då att jag skulle bli kvar så länge. Det är inte utan att en blir en smula nostalgisk.
För tio år sen hade jag bytt jobb närapå en gång om året under en tid, ett knappt år innan definitivt slagit upp förlovningen med dåvarande fästmannen, och därtill flyttat ett par gånger på kort tid. Jag kom med min sociala fobi och min telefonskräck och mitt talfel och trodde inte att det här telefonväxeltjofräset skulle bli särskilt långvarigt det heller.
Tja, det blev det ju. Och jag trivs, vilket är det märkligaste av allt.