TBR Triple Dog Dare och #papervspixels

Minns ni TBR Triple Dog Dare från början av året? Utmaningen att bara läsa böcker ur ens att-läsa-hög under årets första tre månader. Utan att jag vet hur det gick till så har det nu plötsligt gått tre månader, så något slags sammanfattning av hur det gick är väl i sin ordning.

Alltså, jag gillade det här. Jag tycker om att ha något av en form, en bestämd riktning i hur jag väljer vad jag ska läsa för böcker, det finns ju så hiskeligt mycket därute. Nu har visserligen inte min GR-lista precis blivit så särskilt mycket kortare eftersom nya titlar har letat sig in på den under tiden, och högen av pappersböcker på skrivbordet är fortfarande löjligt stor. Men ändå, en liten insats blev det. Tolv böcker närmare bestämt, vilket är aningen färre än jag skulle ha velat men ändå helt okej. Jag har ju varit distraherad av njursten under ungefär halva den här tiden, det får lov att vara okej. Några okynnestitlar letade sig ändå in också, jag känner mig motiverad att fortsätta beta av att-läsa-högen bara därför.

Jag kan väl knappast säga att TBR Triple Dog Dare blev vare sig en hit eller miss för mig, jag höll mig någorlunda till utmaningen och lyckades läsa undan en del som fått ligga till sig. Det är en bra känsla, gott så. Om jag gör om utmaningen, nästa år eller så, så ska jag försöka hålla mig lite mer strikt.

I förra veckan såg jag så den här posten, och vad kan väl vara bättre när en läsarutmaning tar slut att hoppa på en annan? Paper vs pixels går ut på att enbart läsa böcker i ett enda format under april månad. E-böcker eller pappersböcker, eller kanske ljudböcker? Vi uppmuntras att välja ett format som man kanske inte väljer i första hand annars.

Jag  blandar hejvilt mellan pappers-, e-böcker och ljuddito, även om det undan för undan blir mer och mer e-böcker. Fick fundera en stund innan jag bestämde mig för att ändå välja... papper.

Jag kommer inte välja bort ljudböcker helt, det är alldeles för praktiskt att ha något i öronen när jag ute och rör mig. Men om jag är ute och ändå kan ta upp pappersboken så ska jag försöka göra det istället. Jag förutspår att jag kommer välja tunnare böcker den här månaden, eller ha en tjockare bok att läsa hemma och en tunnare att ta med i väskan. Läsplattan har gjort mig sjukt ovillig att släpa tyngre böcker med mig ute, det känns inte värt det längre på samma sätt som för ett par år sedan. I tonåren valde jag till och med hellre tjockare böcker, märkligt hur det där förändras. Och visst tänker jag mig att slå två flugor i en smäll och passa på att göra den där att-läsa-högen som fortfarande ligger på skrivbordet ännu lite mindre. Win!

Transient