I vilket hon försöker vara en god samhällsmedborgare, eller nåt.

Svensk media ger mig hjärnblödning, twittrade jag häromdagen.

Jag menar, så fort det skrivs om ett ämne där man är en smula insatt så ser man hur uppåt väggarna rapporteringen i åtminstone just det ämnet är. Bådar ju inte vidare gott för ämnen där man inte är lika insatt, och det ger mig huvudvärk att ens fundera på det.

Det får mig att på allvar vilja välja bort allt vad tidnings- och TV-rapportering heter. Jag läser inte kvällspressen sedan några år tillbaka, såvida inte någon tvingar mig, och utan en riktig TV i hushållet är risken att råka se svenska nyhetssändningar liten. Men jag kikar in på morgontidningarnas hemsidor varje dag, och sneglar då och då på public service-hemsidorna och ett gäng andra svenska nyhetsinstanser. Jag borde sluta med det. Om något verkligen viktigt händer kommer säkert någon i mina flöden att nämna det, och mental hälsa är viktigare än att ha koll på allsköns saker som kanske eller kanske inte angår en.

Nå. Jag var iallafall och röstade i EU-valet igår. Förtidsröstningen har ju börjat nu, och det känns bra att ha det gjort. Det är ju så enkelt, bara ta med legitimation och röstkort till närmsta förtidsröstningslokal och några minuter senare är det klart. Fördel förstås om man är någorlunda säker på vad man vill rösta på, men där har jag ju min övertygelse klar sedan länge.

Jag lyckades också uträtta en del småärenden igår, så det blev en riktigt bra dag. Efter att ha misslyckats kapitalt med att boka en tid hos optikern via deras hemsida, även efter ett antal utväxlade mail, gick jag helt sonika in i butiken och bokade öga mot öga. Så att säga. Den här sommaren vill jag vara glasögonlös, det är dags för kontaktlinser igen. Ser fram emot!

Jag försökte också lämna blod, men se den gubben gick inte. Tydligen var det så länge sen sist att de ville göra en extra koll av blodtryck och -värde. Visst, inga problem. Men sen kröp det ju fram att jag inte varit på sista kollen efter njurstenen än, och då blev det stopp. Appappapp, du får inte vara under behandling inte. Jag tolkade ju det faktum att det på hemsidan står ett "ja" under njursten att det skulle vara okej om jag mår bra i övrigt. Så är det inte. Jaja, det ska ju snart göras, jag får gå dit igen en annan dag. Herregud, jag har inte lämnat blod på två år, det är hög tid.