Saker som kan fastna

Den som följer mig på Twitter eller Instagram kan inte ha missat att jag tillbringade helgen i Gävle på Steampunkfestivalen, årets Swecon.

Såhär några dagar efter att jag kommit hem igen verkar det som om två saker har fastnat från det jag såg och upplevde där. Ingen av dem är väl direkt steampunkrelaterad.

Det första är att jag är skrivsugen igen. Jag har alltså inte skrivit mer än bloggposter och tweets sen i höstas men nu rycker det i berättartarmen. Än har jag inte vågat göra tid för det, men det finns förutsättningar.

Det andra har, märkligt nog, med kaffe att göra. I skrivande stund står mitt livs första batch hemmagjord cold brew i kylskåpet, att avsmakas och se om det kan vara nåt att ha imorgon. Det känns lite konstigt, min identitet som kaffedrickare är inte särdeles välcementerad direkt. Men när någon talar om ett ämne tillräckligt passionerat kan jag sällan låta bli att dras med och så var det i helgen. Jag bara måste prova själv.

Jag ska berätta mer om kongressen vid tillfälle, jag lovar. Det var en riktigt, riktigt cool helg.