Trassel och bemötande hos Squarespace och Flattr

Det jäkliga med att jobba med service själv är att en blir så väldigt känslig för att få bra service av andra. Det är alltid lite spännande att kontakta företag. Hur kommer de att bemöta mig, hur kommer de att få mig att må?

Raraste Vidde upmärksammade mig på att flattr-knapparna på mina bloggposter plötsligt var borta. Jag hade över huvud taget inte reflekterat över det, så tack Vidde! Efter en snabb kik kunde jag bara konstatera att Squarespace visade ett "script disabled" vid kodsnutten för flattr-knappen. Ingen aning om varför.

Bara att slänga iväg frågan till customer care. Fördel med att jag betalar en liten slant för att ha min blogg här, de är alltid tillgängliga på chat eller åtminstone mail. De svarade kvickt med att de skulle titta närmare på det och återkomma, vilket de gjorde ytterligare några timmar senare. Svaret var dock... inte helt tillfredsställande.

Nej, det funkar inte, vi får samma resultat som du.

Okej det hade jag ju faktiskt redan listat ut. Jag slängde iväg samma fråga till Flattr och gruffade lite åt dem båda på twitter också, hoppades att om jag kunde sammanföra dem så skulle någon någonstans kunna dra i rätt spak.

Flattr svarade mig dagen efter, på en söndag mind you, och efterfrågade lite mer info. 

So far hade alla varit artiga och vänliga och rappa. Även om problemet kvarstod så ger det gott hopp. Det är lättare att ha tålamod när man får snabba och artiga svar!

Squarespace  verkar supernervösa över att bli påhoppade publikt och ville absolut ha mer info på min tweet till dem och hej å hå. Hehe, javisst varsågod, de fick mitt ticketnummer så de kunde se vad någon annan hos dem redan svarat mig.

Och så nu idag, nytt svar från Flattr. Det funkar nu, hade jag gjort något eller? Nej, det hade jag ju inte. Huh, så mystiskt. Men trevligt.

Summa summarum, det tog lite petade och letade och kontakt med företagen på olika plattformar, men nu är mina flattr-knappar tillbaka. Hurra!

Guldstjärna till både Squarespace och Flattr, även om ingen vill erkänna att de gjort något åt endera hållet så bemötte de mig vänligt och med tålamod, vilket gav mig tålamod att ha rimliga förväntningar på deras hjälp.

Om du gillar mina bloggposter och har ett Flattr-konto så får du jättegärna leta upp flattr-knappen i slutet av posterna och klicka fram en liten slant till mig. Häpp!

Flattr this

ETA: Eller inte...? Fortfarande trassel tydligen. För nu har jag återgått till den aningen mindre spiffiga sortens knapp, den borde inte bråka åtminstone.