Bokrapport

Nej, jag vill inte prata närmare om sorg. Den finns där.

Jag har läst en del böcker, och sånt kan man ju berätta om istället! Kom jag på. Första månaderna på året hade jag en väldigt tydlig strategi att distrahera mig med läsande och det funkade hyfsat väl. Såpass att jag vid halvårsskiftet låg lite före min plan på att hinna med 52 böcker i år, den 30/6 läste jag ut bok nummer 30. Trevligt, trevligt.

Här följer titlar, för den som vill ha mer info finns detaljer på GoodReads.

Januari
Good Omens
Blackout
The Snow Queen
Fire Watch
The Bane Chronicles
Swordspoint
Saga vol 1

Februari
The Sparrow
The Privilege of the Sword
Cinder
Saga vol 2
Saga vol 3
Annihilation
The Fall of the Kings

Mars
The Tropic of Serpents
Saga vol 4
Scarlet
Leviathan Wakes
Bara sedan solen sjunkit

April
Fiancée for hire
Caliban’s War
The Art of Asking
Rivers of London
The Sword of Rhiannon

Maj
Pretty Deadly vol 1
Red Seas Under Red Skies
Fifty Shades of Grey

Juni
Cress
Running Like a Girl
London Falling

Den uppmärksamme ser att antalet böcker sjunker ju närmare sommaren vi kommer. Jag brukar trappa ner på lästakten mot sommaren har jag märkt, och i år har sannerligen inte varit ett undantag. Hela utlandssemestern, två veckor, ägnades åt Scott Lynchs Red seas under red skies. Mycket märkligt, inte som att jag hade mycket annat att pyssla med där och den var ju inte dålig. Men ja, jag blir alltid långsammare när värmen kommer och i år var jag dubbelt distraherad av min lilla sjuka mamma. Så.

Nu i juli har jag tänkt hinna med att läsa lite inför årets SweCon samt Hugo-omröstningen. Det är alltid trevligt att ha lite koll på hedersgästerna, jag har hunnit prova på Ben Aaronovitch men vill också läsa lite av Kristina Hård och Madeline Ashby innan kongresshelgen i augusti. Dödslinje för att rösta till Hugon är sista juli. Nu är jag hyfsat säker på hur jag vill rösta och har redan gjort det i de flesta kategorier, men det finns lite till som jag vill kika på för att känna att jag gör ett informerat val. Nu får vi väl se hur mycket jag faktiskt orkar i slutänden, men att titta på fina läslistor brukar ju kunna få fart på mig, så... Tja.