Och efter regn

Så, vad har ni gjort sen sist?

Jag har rest och gått upp i vikt, ungefär.

Först var det semesterresan till Fuerteventura. Två veckor i solen medan maj månad regnade bort här hemma. Inte dumt alls. Sen var det en kortis till Göteborg för att se Blind Guardian, bara över natten sådär. Jamen vad gör man när band man gillar inte har vett att komma till huvudstaden? Efter det var det en trip till Åbo för att kunna haffa Nightwish-kryssningen med Silja som utgick därifrån. Ja, vad gör man när band man gillar inte har... ja ni vet. Vi hoppade av halvvägs i Stockholm på morgonkvisten, efter att ha sett först Nightwish och sen Steve'n'Seagulls live och på det sovit någon timme. Huga. Därefter sommarens första kongress, Archipelacon, som gick av stapeln under helgen som var, på Åland. Makalöst fantastiskt arrangemang av svensk och finsk fandom.

Ja jäklar. Jag har rest rätt mycket på sistone. Både kroppen och plånboken tycker att det vore bra om jag kunde sluta med det nu på ett tag så att de får återhämta sig en smula. Jag skulle önska att saker kunde lugna ner sig, men reshetsen har bytts ut mot hjärtevärk som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera och... tja. Jag gör så gott jag kan? Försöker göra "rätt" utan att veta vad exakt det är. Försöker lyssna och få rätsida på så mycket, och alla gastar olika utifrån egna synvinklar. Skulle säkert hjälpa om jag hade utrymme att få rätsida på det, men det utrymmet är försvinnande litet.

Nåväl. Att avsluta reseriet med kongress var alldeles briljant, för bland geeks och nördar föds kreativitet och galna idéer. Och kanske kanske kan de överleva kontakt med verkligheten.