Where was I? Oh that's right, Barcelona!

Inte för att det egentligen behövdes, men när planerna för detta års Eurocon började utkristalliseras så var det fler än jag som resonerade "var är du helst i november, Stockholm eller Barcelona?". Och nu när vädret så lägligt dundar loss med regn och snöblandat regn dag efter dag över Stockholm så... Kan ju inte säga att jag känner att jag valt fel precis.

Eurocon är den årliga europeiska sammankomsten för oss science fiction- och fantasygeeks. (Precis som Swecon är den svenska, Finncon den finska och Worldcon... ja ni fattar.) Lite som en stor släktträff, ett av få tillfällen under året att träffa vänner i fandom från andra delar av världen. Paneldebatter, workshops, författarträffar, och så barhäng, barhäng, barhäng. Somliga har spanat in att kongresshotellet har en spa-del med jacuzzi så det kan tänkas bli en del häng där också.

Jag ser så galet mycket fram emot det här. Inte bara för att det blir en chans att träffa en handfull författare som jag ser upp till, inte bara för att få träffa fandomvännerna, inte bara för att det innebär en långhelg på hotell i Spanien i en stad jag inte varit förr.

Det här blir min tredje Eurocon. Första var i Stockholm 2011, vilket blev min återkoppling till fandom efter att ha hållit mig undan under sisådär ett decennium. Sedan åkte jag till Dublin 2014, veckan efter världskongressen i London. Jag känner inte att jag nödvändigt måste åka varje år, men då och då när det hålls i en trevlig del av Europa känns lagomt. Förra året i St Petersburg lockade mig inte jättemycket till exempel, även om det säkert hade varit en spännande upplevelse.

Det enda jag just nu kan ångra är att vi bestämde oss för att utöka resan en smula och turista lite, vilket gör att jag missar ett reptillfälle med musikalgänget. Dangit. Hoppas att ingen där håller det emot mig i slutänden...

Har du varit i Barcelona? Vad får jag inte missa att göra eller se?