Femte

THA SHOES-AH!

Det gick fortare än jag hade trott att gå igenom hela källarförrådet. Lyfta ut allt bråte, öppna varenda låda och leta efter ett par skor som jag hade en smygande aning om att jag nog gjort mig av med för många år sedan. Nån timme höll jag på kanske, inte mer. Men boy howdy vilka minnen jag har i de där lådorna.

Jag var dock ståndaktig och lät bli att ta med en massa prylar tillbaka upp. En annan dag kanske jag gör en insats och plockar upp allt garn iallafall. Jag har en stash uppe i lägenheten som jag gör mitt bästa att beta av då och då och göra något av, men det finns massor med garn som jag fullkomligt glömt av att jag hade därnere. Garn som jag fått, stickor som jag fått, halvt påbörjade projekt i drivor. En riktig skatt för mig men förstås fullkomligt värdelöst för en inbrottstjuv.

Men det var ju skor jag skulle ha. Jag hittade faktiskt ett par, klackarna jag hade när jag tog studenten, och de var precis lika sköna som för nästan tjugo år sedan. Det var inte de jag ville ha, men okej de fick följa med upp. Kanske kan använda dem till sommaren.

Svettig och dammig, och inga skor att dansa i. Fasen också. Då måste jag faktiskt ha slängt de braiga dansskorna. Varför gjorde jag det? Har inget minne av det, men jag rensade massor i flytten från Södertälje så de måste ha åkt då, om inte förr.

Uppe i lägenheten igen fick jag ett infall och gick in i klädkammaren. Hu, det är en ordentlig röra där, speciellt längst in. Säkert finns det inga skor därinne, jag trodde mig ha rätt god koll på det. Men det kunde väl inte skada, och jag var lite på en rulle nu när jag lyft ner och upp en massa flyttlådor i förrådet.

Där var de.

Inte de skor jag ville ha från början. Men ett par andra som har lagom hög klack, som skulle funka. Längst in, längst underst. Plus ett till par, som jag tror kan funka till ett par andra scener. De behövde klackas om som fan, men de funkar.

Jag är så lättad, you guys. Skorna får sova över hos skomakaren, som har lovat att jag ska få dem absolut senast måndag. I god tid för genrepet på tisdag.

Puh!