Jämställdhetsundersökning

Norpar den här ifrån Julia, nästan bara för att hon nämnde att hon norpat den från nån som norpat den nån annanstansifrån. Som man gör.

STÄD: Utgångspunkten hemma är att vi ska göra ungefär lika mycket, men den som är mer hemma får också städa mer. Det funkar ärligt talat sådär, även när jag är ute och flänger mest tycker jag att jag tar mer av städningen. Är otroligt tacksam att vi har ungefär lika hög tolerans mot skräp och smuts dock. 

MAT & DISK: Vi lagar sällan mat över huvud taget, men när vi gör det hjälps vi åt. Det är mycket roligare om man slipper vara själv i köket. Hur vi klarade oss innan vi skaffade diskmaskin begriper jag inte. Om jag är något bättre på att lasta i så är han bättre på att komma ihåg att starta den och plocka ur. 

TVÄTT: Brukar folk dela upp och tvätta enbart sin egen tvätt? Huh, det kanske lättare blir en grej om man har egen tvättmaskin? Vi delar och är rätt duktiga på att göra lika många turer till tvättstugan. J är den som är nogrannast med att det blir rättvist.

RÄKNINGAR/RÄNTOR/EKONOMI: Vi har ett gemensamt matkonto, och ser till att pytsa in proportioneligt lika mycket till mat och gemensamma räkningar varje månad mot vad vi fått i lön. Gillar det, det känns som en schysst deal. Även där är det J som håller koll dock.

ÖVRIGT: Vi brukar kunna bytas av med att vara den som gör mest och har mest koll på det vardagliga, vilket jag gillar. Över huvud taget är jag väldigt glad att jag och J har så pass lika syn på städning och ekonomi, vad som får kosta hur mycket och hur skitigt det får bli. Även om vi inte alltid kommer i mål så drar vi åt samma håll, och skulle vi vara oense är det en smal sak att prata med varandra. Över huvud taget att ha förmånen att se J som min bundsförvant och inte någon som det ska kämpas mot och krigas med och vinnas över, det är SÅ mycket värt i min bok.