Åttonde

Näe hörni, nu pratar vi om något annat. Något roligare. Som till exempel... Handarbete. Ja!

Det går inte att följa mig på instagram utan att förstå att jag stickar och virkar en del. Jag är kanske inte den mest avancerade stickaren eller den snabbaste, men jag har hållit på väldigt länge. Jag gillar att ha något för händer både hemma i "TV"-soffan och på jobbet när arbetsbelastningen tillåter. Det är lugnande, rensar huvudet samtidigt som man skapar något som förhoppningsvis går att använda. Jag älskar att se en enda lång tråd av garn förvandlas till en mössa, eller en sjal, eller ett överkast.

Något som jag dock inte gjort är att hänga speciellt mycket på Ravelry, som är THE place to be vad gäller sociala media för handarbete . Jag har ett konto men har inte bekymrat mig med att använda det. Där finns hur mycket resurser att använda som helst, långt utöver att posta bilder på sina alster och hitta nya mönster.

Jag är sugen på att ändra lite på det. Bli lite mer aktiv.

I höstas deltog jag i min första mkal - Mystery Knit ALong. Det säger väl något att jag länge inte hade en aning om vad det är för något. En designer, mönstermakare, släpper ett nytt mönster, men gör det en liten bit åt gången enligt ett på förhand fastställt schema. Så som stickare har man ingen aning om hur slutresultatet kommer se ut, bara vad för sorts grej det ska bli och vilken sorts garn och vilka stickor man kommer behöva under resans gång. Och  så stickar man, samtidigt. Det är kul! Så socialt det nu kan bli med det egna projektet utan att nödvändigtvis träffa de andra deltagarna. Lagom för en introvert person som undertecknad.

Just nu är jag involverad i två stycken mkals, men båda två får ligga till sig nu under musikalpremiärveckan, vilket innebär att jag halkar efter men så får det bli, det är inte hela världen. Det är två stycken sjalar, en som kallas Mad Tea Party och såklart är inspirerad av Alice i Underlandet, och så en som kallas Fight The Fairies och drar inspiration från tv-serien Supernatural.

Jag gillar att jag själv kan välja hur involverad jag vill vara. Just nu funkar det väldigt bra att bara hänga i utkanten av diskussionen men ändå få se hur andras alster tar sig och ta del av frågor kring mönstrena. 

Istället har jag nu knåpat igång en virkning, att ha bakom scenen främst faktiskt medan jag väntar på min nästa scen. Lite enklare mönster. Jag tänker inte visa mer än såhär just nu, tanken är att det ska bli en gåva till slut och jag vill ju inte förstöra den potentiella överraskningen. 

Handarbetar du? Vad tycker du om att göra för saker? Gör du saker till dig själv eller vill du hellre ge bort? Tell me!