En dag för nya små saker

Idag har jag gjort två saker som jag aldrig gjort förr.

För det första testade jag den här avslappningsappen. Inte så dumt alls faktiskt, jag kommer nog göra tid för den då och då. Ledda avslappningsövningar är verkligen inget nytt, men jag gillar hur den här verkar använda sig av både röst och musik för att få en att slappna av. Jag känner inte till Yoga Nidra sen tidigare, men tycks vara bra skit. Jag kände mig inte alls lika lättretlig efteråt, och dessutom inte så uppsnurrad i kroppen. Mission accomplished, liksom.

Det andra var att jag blockade en virkad bomullspryl. Normalt brukar jag inte tycka att mina virkade alster behöver det, men nu tyckte jag att det kunde vara läge att iallafall testa. Bomull blockas inte som ull har jag förstått, och jag var lite nyfiken på hur materialet skulle reagera på ånga. Ja, jag är van vid att blocka innebär blöta ner och nåla upp och sen låta torka. Icke så bomull. Nåla upp, täck över med fuktig handduk och så fram med strykjärnet!

Ehrm, det var nog första gången på flera år som jag fick användning för det, jag brukar inte stryka mina kläder... När J som varit ute kom hem och fick se strykjärnet stå framme fick jag en väldigt misstänksam blick.

Men det gick fint. Man kan tydligen med fördel vara försiktig med att trycka med strykjärnet, det är främst ångan man vill åt så kan räcka att inte ens låta järnet vidröra handduken. Jag vet inte om jag var mer försiktig än nödvändigt, men jag tyckte allt att jag fick lite mer styrsel på prylen som resultat. Yay för det.