En söndag

Självklart tillbringade jag ett par timmar i soffan idag med att följa hur Dragon fångades in av ISS, efter att ha skjutits upp i fredags kväll. Det är inte superrafflande, kan vi väl säga, inte alls som den dramatiska uppskjutningen. Långsamt, långsamt masar sig kapseln mot ISS, stannar upp då och då för att alla inblandade ska hinna kontrollera att allt fungerar som det ska. Till slut manövrerar en av austronauterna ombord en arm som fångar in kapseln, långsamt långsamt långsamt.

Men det är mysig söndagsysselsättning, bra att sitta och virka till.

Efter Dragon blivit ordentligt infångad kände jag att det var nog med soffsittande på en stund och bestämde mig för att testa luftrören. Se hur de hanterar uteluft nu när jag fått lite bättre flås de senaste veckorna. Jag minns inte ens när jag sprang utomhus senast, men vi kan ju lugnt konstatera att jag föredrar det. Såklart gjorde det sitt till att vädret var strålande och Stockholm visade sig från sin allra finaste sida. Det fanns saker att titta på, söndagsflanörer med hundar och lekande barn och ankor och glittrande vatten. Jag gillar att springa i stan, faktiskt. Enda nackdelen, speciellt en sånhär dag, är att det kan bli lite trångt på gångbanorna. Jag försöker vara en hänsynsfull joggare men det är inte alltid så lätt när man blir jagad av zombier.

Ja jäklar. Jag hade glömt exakt hur motiverande det kan vara att höra Sam, operatören i Zombies Run, bryta igenom musiken i lurarna med lite lätt panikslagen röst "Err, runner five, there's zoms in those woods. Run!" När han säger åt en att springa, då springer man!

Hur gick det då? Tja, jag tog det hyfsat lugnt zombier till trots, det här var ju mest ett test för att se om jag skulle få en astmaattack av det eller inte. Att jag kan få det om jag pressar mig till tusen är det inget snack om, frågan är om jag kan låta bli. Och det gick bra! Långsamt, långsamt. Jag tror att jag fortfarande är lite extra känslig efter vinterns lunginflammation, men luften var hyfsat varm idag och jag tog mig runt utan att trigga en massa väsande efteråt. Yay!

Och vilken skillnad det är på skor. Holy wow, mina utespringarskor är fortfarande awesome. Innespringarskorna klämmer och skaver en hel del, jag borde antagligen inte ens ha dem men jag äger inga andra. Utespringarskorna börjar behöva bytas ut snart men de är sååå sköna. Det blir nog nya till hösten eller så, och jag lovar att jag inte ska springa en säsong inne till i innespringarskorna.

Jag kommer nog inte ge upp löpbandet riktigt än. Det känns bra att ha en stabil miljö att springa i, som inte förändras med vädret och som inte ger mig ansträngningsastma. Ett tag till iallafall, tills det blivit definitivt varmare ute.