Mest bara fullt med ingenting alls

Försöker jobba med långsamtänket, att bara göra en sak åt gången. Gorram, det är svårt.

Särskilt när jag sitter i soffan och tittar på nån serie eller film har jag märkt att jag är väldigt konditonerad till att göra iallafall *två* saker samtidigt. Att bara sitta rakt upp och ner och titta är sjukt svårt, och känns som slöseri med tid. Vilket det ju inte är, men ändå. Helst ska det finnas något att nomma på. Åtminstone en kopp te om inte annat. Och så har jag ju datorn framför mig, well oftast både mobil och dator. Ibland även surfplatta. Jag har blivit ganska bra på att låta bli saker som tar koncentration från vad som händer i filmen/serien. Som att kolla facebook eller bloggar eller något forum. Läsa text går kort sagt bort. Spela HayDay är på gränsen. Ibland, vissa dagar, är till och med att sticka lite för komplicerat men jag har svårt att låta bli att göra någonting alls. Även om det innebär att jag har inte har en aning om vad Barry Allen eller Oliver Queen snackar om emellanåt. Men serie-tid ÄR ju min sticktid, jag kan ju inte låta bli *det*.

Så jag försöker att hålla mig till EN sak som får sysselsätta mig medan jag tittar på saker.

Jobbar med att komma bort från det eviga alt-tabbandet. Runt, runt, runt, alltid hålla koll på om det hänt något nytt någonstans. Och visst, oftast händer det ju något hela tiden så hjärnan får sin dos av distraktion, blir belönad, fortsätter runt i ekorrhjulet. För mig är facebook extra illa vad gäller sånt. Just det där att det sabla flödet inte är kronologiskt, så en har hela tiden känslan av att en missat något någonstans som kan vara intressant. Det går aldrig att veta säkert. Slår vad om att det är därför det ser ut som det gör. Twitter är enklare, där kan man skanna neråt lite snabbt och se när man känner igen sig, när man sett allt som är nytt. (Än så länge iallafall...) Lösningen blir att inte alls ha datorn framför sig, det är alltför lätt att låta blicken vandra till någon flik där det kanske kan ha hänt något sen sist man kikade.

Jag märker det nu, när jag skriver det här. Ska bara kolla RSSen lite kvickt, och fejjan och ravelry och tweetdeck och frikkin' gooogle calendar (som jag VET är tom idag och bara innehåller en tandläkartid och jobbet imorgon men vaffaaaan...).

Irriterande. Förstår de som skriver i något annat än browsern, bara för att få vara ifred. Scrivener har en rätt trevlig fullskärmfunktion. Men å andra sidan, orka...

Det är svårt för mig att komma ner i varv. Det kräver träning, kräver fokus.

Har kommit bort från läsningen helt på sistone, och det hänger delvis ihop. Även om jag har ett par timmar att bara läsa bok så kan du ge dig fasen på att jag sitter där efter en kvart och bara alt-tab, alt-tab, alt-tab, alt-tab, alt-tab... Ska bara kolla ditten, bara läsa lite på datten.

Nej. Nu är det jag som postar det här och sen stänger ner för kvällen. Om någon till äventyrs har något att säga om det kan jag läsa det imorgon bitti. (För självklart kollar jag mailen/bloggen/fejjan/twitter innan jag ens kliver ur sängen på mornarna.)