Noms som inte är omnomnom

Började just fundera på om det inte var dags att offentliggöra de nominerade till Hugon snart, och lo and behold här är de. Väldigt bra timing på min fundering, får jag säga.

Hur det ser ut? Tja, jag vet inte riktigt? En del puppies här och var såvitt jag kan se, jag har inte så god koll på vad de rekommenderat men börjar ju känna igen en del namn vid det här laget. Vissa kategorier mer nedlusade än andra.

Ja, det kunde vara trevligt att slippa ylandet från vuxna män som beter sig som små barn, men än är vi tydligen inte där. Ärligt talat, jag skulle inte ha så mycket emot dem om de bara kunde lägga fram bra saker att nominera. Men de verkar ju mer intresserade av att gräva fram skräp och vara otrevliga. Framför allt det sistnämnda. Kan de inte ens nominera bra saker, what good are they?

Jag får konstatera att jag läst tre av fem i Best Novel allaredan, de andra två hade jag tänkt läsa ändå. Får se hur mycket jag orkar doppa tårna i novella, novelette och short story. Saknar känslan av att kunna lita på att det är idel bra grejer, om än av varierande skäl, bland de nominerade.