Att glo

Jag blev riktigt bra på att låta mobilen vara på semestern. Det hjälpte ju att hotellets wifi var lite sådär som man kan tänka sig att grekiskt hotell-wifi skulle kunna vara, plus att med tanke på hur nära turkiska gränsen vi var så kunde mobilen få för sig att lite då och då plocka upp turkiskt nät istället för grekiskt. Om man ska roama vill man göra det inom EU, absolut inte utanför EU, tack så mycket.

Resorten som vi var på ligger på östligaste änden av Kos, alltså med Turkiet inom blängavstånd. Jag har ingen som helst önskan att besöka Turkiet, men titta på det går ju bra. Och det blev också en av mina favoritsysselsättningar under semesterveckan: att titta på Turkiet. Under middagen i den tjusiga restaurangen kunde vi titta ut över havet och bort mot Turkiet. Låg man vid poolen gick det bra att titta ut över den knallblå himlen, det gnistrande havet, och Turkiet. Ta en drink i poolbaren, och titta ut över Turkiet. Till och med när jag var ute och joggade så höll jag ett öga på mötande trafik, men mest var det så lugnt på vägen att blicken sökte sig bort mot Turkiet. Väldigt vackert, men jag har som sagt ingen önskan att komma närmare än så.

En annan effekt av inte vara klistrad vid mobilen var att jag tog väldigt få bilder. Och det kan man ju tycka är lite synd, men så blev det. Här är en av de få jag tog, från ena hotellterassen ut över den andra terassen och ena poolområdet och en av restaurangerna. Och havet. Och Turkiet.