Dagens ilandsproblem

Eventuellt så är det halsfluss. Eventuellt så är jag bara hemskans obekväm med halsont och liten skvätt feber.

Con crud?

Hur som helst. Just nu försöker jag komma ihåg om jag har trubbiga nålar någonstans. Ärligt talat, jag vet ju att jag köpte broderi-nålar för ett tag sedan eftersom jag har en av dem på jobbet. Men var är resten? Eftersom de inte är på jobbet så borde jag ha dem hemma någonstans. Right? Tydligen inte. Och jag behöver en broderinål. Att försöka sy det jag behöver sy med en vanlig synål är stört omöjligt.

Hur kan jag ha köpt en packe broderinålar och sen bara använt en och resten... Slängt dem? Gett bort dem? Fått dem tjuvade av någon broderitokig i min närhet?

Och inte finns det rätt sorts nålar att köpa i närområdet, så då behöver jag ge mig iväg åtminstone nån tunnelbanestation bort. Och jag är ju sjuuuuk.

Får väl lägga projektet som nu måste sys i åt sidan, inte som att det inte finns annat jag vill göra. Men det här är lite tidskänsligt så hade sett fram emot att få det gjort nu. Det är dessutom ett lite roligt projekt. Håhåjaja.

Så jag saknar nålar. Vad jag däremot har är stickor. Vilket känns bra, för vad är väl mer frustrerande än att komma hem med nytt garn och sakna rätt sorts stickor? Jag har ett set med Addi click rundstickor i storlek från sisådär 3,5 upp till 7-8 nånstans som jag använder till nästan allt. De är lätta och sköna att hålla i och inte alltför glidiga. Jag har inte alla de storlekar på strumpstickor som jag skulle vilja ha, men där gäller det att göra lite mer research. Förut körde jag på KnitPro Symfonie, men de har en tendens att spricka sönder så även om jag älskar trästickor så... nej. Bara nej. Kolfibervarianten Karbonz är en ny bekantskap som jag ännu inte hittat något större fel på, kanske blir det dem jag byter till. Synd bara att de är så hiskeligt dyra.

Och ungefär här kommer jag på att jag verkligen borde styra upp min garnstash. Jag borde bli bättre på att ge bort saker jag stickat som jag ändå inte tänkt använda själv och jag borde ordna mer plats åt mina garner. Som det är nu väller det över alla bräddar och inte ens jag tycker att det är lite kul. Hur det är för den icke handarbetande delen av det här hushållet vill jag helst inte tänka på.

Men jag vet inte hur, och jag vet inte var. Och jag vet inte hur jag skulle orka, för jag är ju faktiskt sjuuuk.