Garnmonstret

Så kom det sig att jag satt hemma i soffan med ett nytt stickprojekt. Som man gör. Strunt i de tidigare fyra handarbetsprojekten som låg strödda runt om i lägenheten, jag hade en plan faktiskt. Kanske någon som jag ville ge bort en grej till. Om jag hinner.

Medan jag stickade, hyfsat knöligt mönster faktiskt, lyssnade jag på pod. Medan jag nystade garnet hade jag tittat på TV, men det här var för pillrigt för att fokusera på två saker samtidigt. Pod är lite mer lagomt för hjärnan.

Jag har inga stick-kompisar, jag handarbetar alltid själv, men jag har stickpoddar. Två stycken just nu, Nördic Knitting och Rätt Avigt. De är väldigt olika varandra, Nördic Knitting lite mer eftertänksam och ingående prat, Rätt Avigt rasslar på i hundrafemti och avbryter och pratar i mun.

Rätt vad det var krävde det pillriga mönstret flätstickor. Två stycken. Damn. Alltså, jag vet att jag har två stycken nånstans, men var... Det var bara att trassla sig ur hörlurar och stickor, klättra ur soffan och börja leta. Efter en smula rotande fick jag nog. Ni ska veta att min garnstash är en katastrof. En kartong som rimligen borde få plats med alla mina garner gör det inte längre utan har spritt sig till skrivbord och en byrålåda. Och allt är i en enda röra. Stickor och markörer och varvräknare har allt eftersom halkat ner till botten av den där kartongen, och där hittar man dem ju inte när man behöver.

Näpp. Jag hivade ut allting på golvet och började sortera. Och nu är där ordning. Halleluja!

Jag hittade en drös med påbörjade projekt som jag VET aldrig kommer bli något av. Vissa av dem repade jag på stört och nystade om, vissa av dem (*gasp!*) drog jag ut stickorna och bara slängde i papperskorgen. Garner som jag inte vet varför jag sparat, de är i för sticksigt material eller bara en liten stump kvar av, färgen kan ha tilltalat mig en gång i världen men jag är fullkomligt säker på att det är en passerad tid. Mycket sparade jag faktiskt också, sånt jag tror kan komma till användning på något vis av mig eller någon annan. Hittade en ensam trästicka i nummer fyra, den åkte i papperskorgen. Jag har lite fler strumpstickor än jag visste om, de är nu sorterade och buntade. Alla rundstickor isärskruvade och sorterade. Och minns ni att jag letade som en tok efter trubbiga nålar häromförut? Jag har två paket. Visste väl det.

Alla tillbehör har fått sin egen låda, så inget mer grävande bland garnerna för att hitta rätt stickor. Hah.

Nu blev jag väldigt sugen på att använda min stash, något som jag är helt fantastiskt dålig på, men jag gick snällt tillbaka till soffan och pustade ut med lite mer pillstickning. Men kanske kan jag i framtiden då och då ta och hälla ut min stash och titta på den och klappa på den och kanske välja något att göra något av.

Revolutionerande.