Hur göra Bullet Journal

Jag hittade den här posten om Bullet Journal, och den är så bra att jag absolut vill dela med mig av den. How to Bullet Journal.

Hon går igenom många av de saker man kan tänka på om man är sugen på att starta sin egen Bullet Journal, varnar för saker man kanske inte vill fokusera på precis i början, och förklarar hur saker och ting hänger ihop. Riktigt riktigt bra post.

För egen del så... Jag skulle verkligen vilja gå över mer helhjärtat till att förlita mig på min Bullet Journal, men att släppa taget om Google Calendar finns liksom inte på kartan, så de samexisterar i iallafall hyfsad harmoni.

Jag använder min monthly log för att få en överblick över de närmaste veckorna, och så kör jag en weekly log för det dagliga. Jag vet att många talar sig varma för en daily log istället men jag har funnit att de flesta dagar händer inte tillräckligt för att motivera att skriva något alls och då känns det lite futtigt. Daily log stressar upp mig, och det är ju inte meningen. Ett uppslag med veckans schema och inplanerade möten/tider på ena sidan och en logg på andra sidan för saker som jag vill komma ihåg av olika anledningar på den andra.

Utöver dessa kalender-liknande uppslag så loggar jag varje månad en rad olika saker. Tidigare har jag loggat hur ofta jag tränar, hur ofta jag flossar, hur duktig jag varit på att dricka vatten och den sortens hälsouppdateringar. Just nu struntar jag i det, men kanske kommer jag göra det igen framöver. Jag bestämmer helt själv! Något jag alltid gör är dock att lista böcker jag läst under en månad, och även filmer och TV-serier. Jag kan gå tillbaka och se exakt vilka avsnitt av vilka serier jag såg i februari. Till exempel.

Ibland gör jag en lista över filmer som snart kommer upp på bio som jag skulle vilja se. Bra att ha om biosuget plötsligt kommer över en.

Nån gång per år går jag igenom vilka bokserier jag har böcker kvar att läsa i. Den listan tycks aldrig bli kortare, märkligt nog.

Under den mest musikalintensiva delen av våren gjorde jag otaliga listor över mina scener, in- och utgångar, vilka kläder jag skulle ha på mig och i vilken ordning, vilka kläder jag skulle behöva köpa eller låna. Många av dem flera gånger allteftersom saker i föreställningen förändrades. Det blev till en ritual, minst lika viktig som att gå till repetitionerna och öva in repliker. Jag lärde mig saker genom att skriva ner dem. Gång på gång på gång, en annan sorts repetition.

Det bästa med Bullet Journal är ändå att det krävs så lite för att komma igång, bara en anteckningsbok och en penna så är du redo, och går att anpassa så mycket utefter ens egna förutsättningar. Du har ramverket med ett index, framtidslogg och månadslogg. Utöver det är det bara ens eget liv och fantasi som sätter gränsen.