Nog

Följer ni Zen Habits?

Om inte, varför i hela friden inte det? Det borde ni.

Leo Babuta som driver Zen Habits har en tendens att lyckas blogga om saker som liksom redan ligger och gror, åtminstone hos mig. Tankar jag har, känslor jag brottas med, och så kommer han där med ett blogginlägg och sätter finger exakt på det där som jag har tänkt på.

Kanske kommer det sig bara av att jag gärna funderar kring saker som han bloggar om, behöver inte vara mer mystiskt än så.

Som nu idag. This moment is enough. Gå och läs. Se så, jag väntar.

Han har ju så rätt. Och han får det att verka så enkelt och självklart.

What if we accepted this present moment, and everyone and everything in it, as exactly enough?

Fnula på den tanken en stund. Det handlar inte om att ge upp alla ambitioner och mål och strävanden. Men om vi kunde bli bättre på att landa emellanåt, att stanna upp och vara nöjda. Att stanna upp och bara se var vi är. Acceptera.

Och när jag skriver vi så menar jag jag.