Såntdärnt som låter

Äsch, jag vet inte. Har en sak jag tänkte tipsa om, men det känns som att jag eventuellt är helt sist på bollen. Att alla som skulle kunna tänkas vara intresserade redan har upptäckt det här.

Det handlar om musik, se. Ja jo, jag är den första att medge att det nästan alltid är ljudböcker eller podcasts i mina lurar, men det händer att det blir musik också. Jag betalar för en Spotify-prenumeration (se vilken dålig pirat jag är :P).

Just nu är jag inne i en period där jag inte vill ha något att precis lyssna på, bara något att... tja, sätta tonen, sätta humöret, ljud som distraherar lite. Och här är det perfekt med en tjänst som Spotify. (Vet att WiMP har liknande funktioner, Rdio hade det med men sedan de försvann in i Pandora har jag inte lika god koll på dem.)

Jag pratar förstås om curated playlists. (Kurerade spellistor? Äsch.) Surfa in under fliken Browse och du kommer mötas av ett gäng olika förslag på playlists ihopplockade av Spotify själva. Gör du det en tidig morgon till exempel, så kan det hända att där väntar dig playlists med namn som Wake up and smell the coffee, eller Morning Commute (perfekt för resan till jobbet såklart). En fredageftermiddag är det troligare att där ligger Feel Good Friday, Afternoon Accoustic (och förstås Evening Commute). Just nu figurerar också ett antal spellistor med vår-tema. Allihop finns lite längre ner, efter kategori. Allt du kan tänka dig i humörväg, stil och tillfälle finns representerat. Bara att välja och förhoppningsvis finns där något som tilltalar. Sen kväll och svårt att somna, varför inte testa Jazz for Sleep.

En sak till. Den första spellistan som ligger där under Browse heter Discover Weekly. Kan se aptråkig ut, men här har vi något av en guldgruva som kanske iallafall inte alla känner till. Det är en playlist inspirerad av sånt du lyssnar på, artister som påminner om dina favoriter och låtar du kanske ännu inte upptäckt. Den byts ut varje vecka, så det finns ofta nya saker att upptäcka. Det gäller att spara sånt man råkar gilla extra mycket, måndag morgon är där nytt material.

Sådär. Hanna tipsar musik. Tadaa!