Var det någon som sa förutsägbar?

Som ett brev på posten, efter intensivt häng med folk kommer intensiv folkskygghet.

Jag önskar att jag inte kände behov av att använda facebook. Att jag inte kände mig tvungen att titta in flera gånger om dagen. Att jag inte kände mig tvungen att scrolla genom spaltmeter av click bait-länkar. (Att folk inte postade click bait-länkar över huvud taget.)

Jag försöker begränsa mig, men det är svårt. Enklaste sak i världen att hamna där, hellre än att göra något som kräver lite mer fokus.

Det är ju positivt för att "alla" finns där. Vill jag ha tag i någon är det där jag letar. Men "alla" dränker mig också i ovidkommande dumheter, sina sociala liv. Och det är ju inte som att jag vill förvägra någon det. Jag vill mest inte känna mig tvungen att ta del av det *hela tiden*.

Twitter har jag inga som helst problem med att stänga ute, låta vara tills jag själv får lust att doppa tån. Vad är det som gör sån skillnad?

Hur gör ni?