Mobilsymbios?

Snubblade över den här videon om mobilanvändande. Har ni sett den? Kolla här.

Tycker framför allt det är intressant det där om hur kroppshållningen förändras av att sitta och stirra ner i en mobiltelefon. Jag vet inte hur det är med er, men jag har ju läst böcker och stickat bra mycket längre än jag haft en smartphone, och såvitt jag vet blir det ungefär samma hållning av det. Jag menar, har något i typ knät som jag glor på, typ. Att jag inte har mer av en gamnacke är kanske bara ett mirakel?

Klickade ni vidare till videon som länkades till där i slutet? Heh, där fick jag känna mig lite i framkant, eftersom jag redan har fnulat en hel del på att ta semester från mobilen. Inte så länge som ett helt dygn åt gången kanske, men att låta mobilen ligga utan att konstant plocka upp den under dagen har varit en intressant övning de senaste veckorna. Bara en sån sak som att jag igår vid lunch insåg att mobilen fortfarande låg kvar i handväskan. Skumt!

Man behöver ju inte gå så fullständigt all in heller. Till exempel kan man ju se till att alla dessa notifieringar inte får störa en. Välj själv när du vill interagera med din mobil och omvärlden, istället för att låta mobilen kalla på dig. Ibland kan det ju vara så att man väntar på något viktigt, men allt det där andra? Stäng av notifieringarna!

För ett par år sedan stördes jag inte alls av att sitta klistrad vid mobilen dygnets alla timmar, det var verkligen inte ett problem för mig. Jag tyckte bara att det var roligt, coolt att kunna kontakta omvärlden innan jag ens klivit ur sängen på morgonen. Men stress har en tendens att föda stress, och nu är det annat som är viktigt för mig. Jag tänker att det går upp och ner, som med allting annat, och om ett tag igen kanske jag mer än gärna lever med min mobil på ett annat sätt. Det här är trots allt framtiden, vem vet vad för nåt coolt som kan dyka upp imorgon?