Kaffe kaffe kaffe

Jag experimenterar med mitt kaffedrickande på jobbet.

Inte kaffedrickandet i sig, även om det också då och då hamnar under luppen. Jag var ju sen med att lära mig gilla kaffe, men nu är jag nöjd med en eller kanske två rejäla koppar om dagen. Hemma har jag ingenting emot att mecka lite, tycker om att det blir som en liten ritual att göra mitt kaffe. På jobbet måste det däremot gå snabbt och vara enkelt. (Har i princip slutat med coldbrew, det blev för pyssligt.)

Länge drack jag mitt kaffe med vispgrädde. Hälften-hälften ungefär. Gott! Och enkelt att fixa. Men kanske inte helt nyttigt med så mycket grädde. Även om jag inte verkar vara speciellt känslig för laktos så vet jag ju att det inte är det bästa man kan hälla i sig. Så jag letade alternativ. Laktosfri grädde går bort eftersom det inte verkar finnas karagenan-fri sådan. (Vaffan?)

Många byter ju grädden mot smör och mct-olja, och jag har ju redan vanan att hälla kaffe i min äggmjölk då och då, så det kanske kunde vara något? Fann snabbt att bara smör inte gjorde tillräckligt för smaken för mig. Jag gillar inte svart kaffe, och jobbets automatkaffe speciellt, och bara smör gjorde att för mycket av den sträva automatkaffesmaken fanns kvar. Nope. Att ta med och mixa även ägg på jobbet blir krångligt i överkant, kan inte min lilla lattevisp hantera det så får det vara.

Kanske kunde jag dryga ut smöret med något annat laktosfritt? Många dricker ju lattar på mandelmjök, sojamjölk eller havremjölk. Mandel smakade fan, och soja smakade om möjligt ännu värre. Hur gör folk? Första koppen med smör och sojamjölk undrade jag om det börjat brinna någonstan. Nej, det var bara min kaffekopp som luktade skogsbrand. Huäh!

Nu har jag gett upp smöret och gått tillbaka till enbart en skvätt laktosfri mjölk i kaffet. Inte lika gott och mättande som min älskade vispgrädde, men vad ska jag göra istället?

Hur gör ni? Dricker ni ert kaffe svart eller med något nommigt i? 

Det är inte kaffet på bilden som har druckits i texten.

Det är inte kaffet på bilden som har druckits i texten.