En social kanal i min smak

Det känns som att Goodreads-användandet bland mina vänner exploderat på sistone. Det är lite ovant, men kul.

I flera år följde jag en handfull personer som postade nån gång ibland, det var hyfsat dött i min GR-feed. Jag trodde liksom att det måste vara så. Jag menar, hur ofta börjar en vanlig normal person att läsa en ny bok? Det blir inte tusentals poster per år precis, Facebook this ain't. Och de flesta av mina vänner verkade ha en ganska avslappnad relation till sin egen GR och posta nån gång varannan månad som mest, inte som jag som maniskt uppdaterade med till och med rätt utgåva av en bok jag läste.

Men som sagt, på sistone har flera nya vänner börjat använda GR och flera av dem gör det lite annorlunda. Inte bara det att de postar lite nu och då, så att det alltid har hänt någonting nytt i feeden varje gång jag tittar till den, de postar även uppdateringar utöver det vanliga påbörjat/läst ut en bok. Och. Jag menar, jag visste ju att man kan göra så, men jag kände mig inte alls bekväm med att vara den enda som gjorde det så jag lät bli. Och nu får jag veta att folk läser mest hela tiden. Att de på en kväll har klämt hundratjugo sidor pappersbok, eller nått 67% i sin ebok. Och jag älskar det. Det är liv i mina läsande vänner, hurra!

Det låter kanske urtråkigt, hur många gånger kan man egentligen se att nån läst ytterligare tio sidor Dostojevski innan man bara inte bryr sig längre? Men let me tell you, jag bryr mig mer om det än om random middagsbild på insta eller en random fb-post.

Jag är själv fortfarande förhållandevis sparsam med uppdateringar, men ibland så. Då och då kan det vara kul att påminna sin feed om att man fortfarande håller på och tröskar sig igenom den där fantasy-tegelstenen. Och ärligt talat, inget ont om när någon kommer in och lägger till det senaste halvårets lästa böcker. Jag gillar båda sorterna av GR-användare.

Finns du på Goodreads? Lägg till mig vetja.