Hon gjorde saker i april

Men jösses, hur är det redan maj? Vad tusan? När jag tittar tillbaka på senaste månaden så känns det knappt som att den hann börja. Tiden rinner verkligen bara iväg. Den här månaden var första på nya fina kontoret, vilket såklart har påverkat en massa småsaker i min vardag. Detaljer!


Vårens lästorka har hållit i sig. Hade det inte varit för att jag tvingade mig igenom en bokklubbsbok och kunde dra nytta av promenad-tid för att faktiskt komma igenom en ljudbok så hade det inte blivit några böcker alls att redovisa den här månaden. Jag har haft en hel liten hög med påbörjade böcker men ingen som riktigt tagit tag i mig.

Exit West av Mohsin Hamid.

Hade det inte varit för att detta var bokklubbsbok så hade jag aldrig plockat upp den. Och hade det inte varit för det så hade jag släppt den efter tio sidor i ren uttråkning. Science fiction-kopplingen är svag i bästa fall, huvudkaraktärerna är oengagerande, ploten tråkig. Flyktingkrisen, två människor som möts, dörrar som plötsligt leder till andra länder. En väg ut för människor som flyr kriget, men vad händer när de kommer fram? Ptja, om man ska gå efter den här boken, inte mycket. Språket är vackert, det ger jag den, men så mycket mer är det inte. Tråk!

Lines of Departure av Marko Kloos

Det här är uppföljaren till Terms of Enlistment som jag lyssnade på förra månaden. Det här är likaledes lättlyssnat, lättsmält militär SF. Huvudkaraktären är fortsatt Gary Stu-ig, världen är fortsatt körd i botten och jorden knappt beboelig, aliensarna som gjorde entré i första boken är fortsatt svåra att ha ihjäl. Typ så. Det är småputtrigt på ett följa-order-och-skjuta-aliens-vis. Jag tror att hela Frontline-serien finns på Kindle Unlimited, möjligen också med Audible-koppling inbakat, så risken finns att jag fortsätter så småningom. Men för nu har jag lite annat att lyssna på.


Träningen funkar okej nu. Sex löptillfällen under april är egentligen lite lite men jag lämnade blod mitt i alltihopa också. Det blev lite konstigt, när jag redan promenerar till och från jobbet, att på det ge sig ut och springa. Då vill jag ju hellre passa på och springa till och från jobbet. Men hur gör man det enklast om man inte vill springa med packning, ser till att ha ombyte och duschgrejer och matlåda och rätt skor på rätt plats vid rätt tillfälle? Jag har inte riktigt klurat ut huŕ jag ska lösa det på ett smidigt sätt. Jag gillar ju att mna kan vara spontan med löpningen, bara att snöra på sig skorna och dra ut när andan faller på. Att planera ett löppass en eller två dagar i förväg lirar inte riktigt med det. Jag fortsätter att testa mig fram och tar det ganska lugnt, men morgonens löprunda i regn och snålblåst var jätteskön så jag känner att jag är på rätt spår. Målet på att springa en mil ligger en bit bort fortfarande.

Stickningen går långsamt just nu. Jag har inte gjort klart något under april, men har två sjalar på g varav en får ligga hemma vid soffan och den andra på jobbet. Jag försöker att inte köpa på mig mer garn nu, lådan med fin-garner är full. Okej? Full. Så.

Fyrtiosex podavsnitt och fyrtionio TV-avsnitt är ganska standard på en månad för mig. Jag har lite mer lyssningstid nu, promenadvägen till jobbet tar lite mer tid än jag hade i resväg förut så jag hoppas på att det blir mer fokus på ljudböcker framöver. Jag har rensat lite bland poddarna, har inte tålamod med folk som bara pratar strunt i en halvtimme innan de kommer till saken. Borde jag kanske göra en separat post om vad jag lyssnar på just nu?

På jobbet sitter jag i ett lite mer kompakt kontorslandskap, omgivna av andra avdelningar. Somliga av dem begriper inte riktigt hur mycket det stör en som sitter i kundsamtal hela dagarna att det pratas och skrattas högt runt omkring. Det ställer högre kvar på fokus, vilket såklart är tröttande. Men lokalerna är superfina, vi har fin utsikt genom stora fönster och inomhusluften är bättre och när alla runtom lugnat ner sig är det en väldigt bra arbetsmiljö. Och den knappa halvmilen promenad till och från jobbet blir en skön buffer för att rensa huvudet.

Vi har tittat oss igenom phase 3 i MCU vilket kulminerade i Avengers Infinity War på bio i helgen. Holy wow, det var upplevelse. Också lite kul att se en film tillsammans med andra uppenbara fans, minimalt med prassel och snack men däremot hurrarop och väldigt få som gick innan eftertexterna var klara. För att inte tala om hur skönt det är att slippa ducka spoilers på internet såhär efteråt.

Och så har jag köpt mig en ny dator. En vrålfräsig Alienware-laptop som tog en halv evighet att spara ihop till, men nu är den min. Min gamla har varit trött länge och var ett budgetköp för många år sedan, så det känns skönt att kunna byta upp sig innan den brakar helt. Vem vet, jag kanske till och med börjar spela lite nu? Kanske, kanske.